31 Ocak 2012 Salı

Yeşil mercimekli pirinç pilavı tarifi

Aslında bu pilavı biz hep bulgurlu yapardık... ama haftasonu değişik birşeyler yapma isteğim kabardı ve bulgur yerine pirinç kullandım... Sonra bir de ne olsun: ) Meğer bu pilavın asıl yakışığı pirinçmiş: ) Kesinlikle çok lezzetli oldu... Tavsiye ediyorumm..Afiyetler olsun...
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı pirinç
3 orta boy soğan
sıvıyağ-tereyağ
Hazırlanışı
1. 1 saat önceden ıslattığımız mercimekli haşlamakla başlıyoruz yemeğin yapımına. Islatmaya vaktiniz yoksa kaynatma süresini biraz daha uzun tutup halledebilirsiniz bu aşamayı.
2. Diğer taraftan çok ince doğradığımız (ya da rondodan geçirdiğimiz) soğanları sıvıyağda kızarana kadar iyive kavuruyoruz.
3. Başka bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ alıp üzerine yıkanmış pirincimizi ilave ediyoruz. Pirinçler yeterince kavrulunca suyu süzülmüş mercimeği de tencereye ilave edip 2,5 su bardağı sıcak su ve tuzunu ekliyoruz. Kısık ateşte pilavımızı pişiriyoruz.
4. Pilav suyunu çektikten  ve 5 dk. kadar dinlendikten sonra kavrulmuş soğanlarımızı da ilave edip 5 dk. da bu şekilde demlenmeye bırakıyoruz.
Ve artık pilavımız servise hazır... Afiyet olsunn...

Hiç yorum yok: