13 Şubat 2012 Pazartesi

Yoğurtlu tavuk salatası tarifi


Malzemeler
500 gr tavuk bonfile (2 adet tavuk göğsü)
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı mısır
2 büyük havuç
1 büyük patates
sosu için;
300 gr yoğurt (büyük bir kase yoğurt)
3 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı
1. Tavukları iyice haşlıyoruz, süzüp minik minik doğruyoruz.
2. Havuç ve patatesleri de minik küpler halinde doğrayıp haşlıyoruz. Bezelyeleri de haşlıyoruz.
3. Tavuk, mısır, havuç, bezelye ve patatesleri iyice harmanlıyoruz.
4. Sosu için yoğurt, mayonez, zeytinyağı ve tuzu iyice çırpıyoruz ve tüm malzemeleri karıştırıp servis tabağına alıyoruz. 

Bütün bir hafta içi bir tek tarif bile yokken haftasonu misafirlerim için hazırladığım tarifler bunun telafisi olacak diye düşünüyorum: ) Çok keyifli, eğlenceli, eğitici, öğretici (gelmesi sabırsızlıkla beklenen bebeklere isim koymanın ne kadar zor bir iş olduğunu öğrendik) bir geceydi: ) Tekrarını çok ara vermeden yapacağımızı umuyorum...

3 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

tavuklu salatayı çook severim ellerine sağlık yasemincim :))

Unknown dedi ki...

sen yaparsinda lezziz olmazmi?

lezzetiharikalarmutfagi dedi ki...

Bende tavuklu salatayı çok severim, elerinize sağlık.