9 Mart 2012 Cuma

Dukan ekmeği ve tost tarifi


Eveeetttt söylemiştim size artık sık sık Dukan diyeti tariflerinden bahsedeceğim diye: ) Aslında güzel bir diyet ama ekmeği bile ben yapmak zorunda olduğum için açıkçası zorlanıyorum... Sabah erkenden kalkıp bütün günün (kahvaltı, öğlen, akşam) yemeklerini düşünüp ayarlamaya çalışıyorum...  Yulaf kepeği ile türlü türlü şeyler yapacağım bundan sonra .. çünkü bu diyette un yok.. ama insan canı ekmek de yemek istiyor.. tek çare yulaf kepekli tarifler...
 
Malzemeler
2 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
4 tepeleme yemek kaşığı yulaf
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu








Hazırlanışı
1. Yumurta ve yoğurdu çırpıyoruz. İçine diğer malzemeleri koyup hamurun biraz kabarması için bekliyoruz. (hamur çok cıvık değil ama çok katı bir hamur da değil. Koyu kıyamda oluyor diyelim)
2.Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip 180C'lik fırında pişiriyoruz.
Tost için;
Arasına yağsız, az yağlı dilediğiniz peynirden ve baharattan koyup tostunuzu hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun;)


işte bu da başrol oyuncumuz yulaf kepeği....bulunduğumuz yerde marketlerde bulamadık ama internetten kolaylıkla sipariş edilebiliyor. 
gurmenet.com ya da filizdietmarketten  alabilirsiniz.. Ya da google da birçok seçenek mevcut..


  



6 yorum:

Mehtap dedi ki...

Aman Allahım işin çok zor gibi Allah kolaylık versin. Benim hiç sabrım olmaz, ekmekten vazgeçemem. O yüzden de kilo veremiyorum

Gamze Durmuşcan Çulhaoğlu dedi ki...

Yaptığım tost ekmekleri arasında en lezzetli olanı:)

mattam dedi ki...

Yasemin hanım ellerinize sağlık , denedim çok güzel bir tost sahibi oldum sanırım atak evresinden itibaren kullanabiliriz değil mi?

yasemin dedi ki...

elbette yapabilirsiniz.. yağ miktarını belki fazla bulabilirsiniz ama ben o koca bir tepsi için 2 kaşığın fazla olduğunu düşünmüyorum: ) çok da acımasız olmayalım...

ümit öven dedi ki...

Yasemin hanım atakta yulaf içerdiği biz tarifle tüketebilirmiyiz

ümit öven dedi ki...

Atak evresinde de bu tarifi yapıp yulaf hahkımı bu şekilde kullanabilirmiyim