5 Mart 2012 Pazartesi

İrmikli bonbon tarifi



Malzemeler
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı şeker
2 paket krem şanti
Hazırlanışı
1. Süt, irmik ve şekeri pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. (Normalde yapılan irmik tatlısından daha koyu kıvamda oluyor)
2. Soğuduktan sonra krem şantileri toz halinde ekliyoruz. Mikserle çırpıp, buzdolabına kaldırıyoruz.
3.3-4 saat dolapta bekletip, tatlımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.(bu aşamada elinizi ıslatmak için su kullanabilirsiniz)
4. Hindistan cevizi, çikolata parçacıkları ya da neye isterseniz bulayıp servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun....

9 yorum:

sevda dedi ki...

çok güzel bir tarif canım.denenecek mutlaka.ellerine sağlık.sevgiler.

Gurme Şirine dedi ki...

canım ya bu tarifini çoook sevdim bayıldım...
mutlaka deneyeceğim...
ellerine sağlık...
bide senin bonibonlu kurabiyen vardı canım onuda eklesene çok güzel yapmıştın...
tekrar tarifini almak istiyorum..
sevgiler canım...

hanife dedi ki...

çok güzel olmuş bu bonbonlar eline sağlık

ehlikeyfchef dedi ki...

komşum bir misafirlikte yemiş çok beğenmiş ama tarifi alamamış içinde irmik olduğundan emindi ama tam tarif olmayınca yapamadık ve işte tam tarif karşımda paylaşımın için teşekkürler ellerine sağlık...

anne eli gibi dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar..
mutlu haftalar..

bir kase lezzet dedi ki...

yaseminim ellerine sağlık canım
mmm harika canım
muhabbetle kal
:))

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Yasemincim nefis görünüyor ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...

siyahkuğu dedi ki...

bu neee çok şekerr görünüyorlar yerim onları:)) ellerine sağlık .

modern rapunzel dedi ki...

şahane görünüyorlar, ellerinize sağlık. www.tuzvebiber.com adresine ücretsiz üye olup blogunuzda yer alan tariflerinizi paylaşarak Migros, Macro Center ve Tansaş mağazalarında kullanabileceğiniz 20 TL değerinde Money puan kazanma şansı elde edebilirsiniz.