7 Mart 2012 Çarşamba

Karnıyarık böreği tarifi


Malzemeler
1 paket yufka (6 yaprak)
İç harcı için;
250 gr kıyma
1 büyük soğan
sıvıyağ
karabiber, tuz
süslemek için; yeşil biber, domates
üzerine sürmek için; 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
1. Kıymaları sıvıyağda kavuruyoruz. Kıymanın rengi dönünce çok ince doğranmış soğanları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Karabiber ve tuzunu da ekleyip iç harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
2. Yufkalarımızı 8 eşit parçaya bölüp boş halde paçanga böreği gibi sarıyoruz. (Geniş kısmının kenarlarından içe doğru alıp aşağıya doğru rulo yapıyoruz.)
3. Böreklerin birleşme yeri alta gelecek şekilde dizip üst kısmını bıçakla kesip içine kıymalı harcımızdan koyuyoruz. Üzerine dilerseniz süslemek için biber ve domates dilimleri de ekleyebilirsiniz.
4. Böreklere yumurta sarısı sürüp, 175 C'lik fırında pişiriyoruz.
Çiğdem'in tariflerinden bu börek de... Çok şekilli ve lezzetli.. Afiyetler olsun...

8 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

görüntü mükemmel ellerine sağlık canım...
sevgiler...

durme durme dedi ki...

harika görünüyor elinize sağlık. Merhaba demeye geldim. İade ziyareti için. Mutlu haftalar...

durme durme dedi ki...

harika görünüyor elinize sağlık. Merhaba demeye geldim. İade ziyareti için. Mutlu haftalar...

vildan dedi ki...

Bende ilk çiğdemde yemiştim şimdi en fix tariflerimden oldu:)misafir geleceğinde ilk aklıma gelen börek...

Mehtap dedi ki...

süper olmuş ellerine sağlık canım. marifetli arkadaşım

AHLâM'DaN dedi ki...

görüntü gel beni ye diyor..sevdiğim bir börek eline sağlık...

Naliya dedi ki...

eline sağlık sevgili yasemin .harika olmuş .

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Merhaba arkadaşım ellerine saglık tariflerin hepside birbirinden güzel helede karnı yarık böregin