6 Mart 2012 Salı

Soğanlı Pagan balığı tarifi



Blogu açtığımdan mıdır yoksa eşim benim yemeklerime hayır diyemediğinden midir bilmem bir süredir eşimin kilo problemiyle boğuşuyoruz. Birkaç diyet denemesi oldu ama hiç birini kendine yakıştıramadı. Dukan Diyeti diye bir diyet duydu, araştırdı, beğendi ama bir türlü başlayamadı.. Sonra bir doktor tanıdığımız bu diyetle kilo vermeye başlayınca gün bugündür dedi ve eşim de bu işin içine girdi... Şimdilik çok mennun: ) Tam bana göre "aç kalmadan, lezzetli yemeklerle zayıflayabileceğim" diyor... Ben de bu aralar tabii ona göre yemekler yapıyorum.. İşin ilginç yanı gerçekten çok lezzetli yemekler yapmanızda olanak sağlıyor. Protein ağırlıklı bir beslenme tarzı bu: ) Eşim diyetin tüm detaylarını ve kendi deneyimlerini paylaştığı bir de sitesi var... Kilo sıkıntısı olanlar  dukan diyet sitesine girip deneyimleri, benim blogumdan da yemekleri takip edebilirler: )
Bu arada pagan balığını yeni yeni marketlerde görmeye başladım.. tadı süper lezzetli diyemem ama lezzetli ve en ufak bir kokusu olmuyor pişirirken... 
Sağlıklı kalın: )
Malzemeler
1 kg pagan balığı
1 soğan
defne yaprağı
karabiber, pul biber,kekik, tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı
1. Soğanları yarım ay şeklinde ince doğruyoruz. Az zeytinyağında üzerine kekik serpip kavurmaya başlıyoruz. 2 dakika kavurduktan sonra baharatlara buladığımız balıkları soğanların üzerine koyuyoruz.
2. Kısık ateşte her iki tarafını da pişiriyoruz.

8 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

yasemincim balık harika görünüyor
ellerine sağlık...
sevgiler...

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Mmmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

offf canım harika
:))

TuruncuTatlar dedi ki...

yasemincim ziyaretin için çok teşekkür ederim her zaman beklerim bende seni takibe alıyorum bu arada balık da nefis görünüyor;)

Unknown dedi ki...

Cok güzel olmus canim...
ellerine saglik
:-)))

Adsız dedi ki...

Yasemincim öncelikle ellerine sağlık yaptıkların harika görünüyor eminim tatları da harikadır (eşin de boşuna kilo problemi yaşamıyor bence :)) Bu arada Dukan Diyetini halamın oğlu uyguluyor bir süredir 20 kiloya yakın kilo verdi acayip değişti O da bu halinden oldukça memnun olacak ki hala bırakamıyor diyeti.Dediğin gibi aç kalmıyorsun,i et ağırlıklı yemeyi de seviyorsan süper bi diyet olduğunu düşünüyorum. Allah eşinin de yardımcısı olsun.Öpüyorum canım, görüşmek üzere :))

vildan dedi ki...

Dukan yemekleri mi Allah iyiliğini versin ilk defa böyle bi kategori duyuyorum.şu diyete de neredeyse bende başlayacam yaniii:)))

yasemin dedi ki...

: ) ihtiyaçtan ortaya çıkan bir kategori bu... bu aralar et delisi olduk... senın de zamanın gelince başlarsın..2 ay sonra zümra ek gıdaya başlasın sen de diyete başla... gerçi kim bilir o zaman belki bütün kiloların gider.. amin.. inşallah: )