Zerdeçallı bulgur pilavı.. hııımmm: ) kulağa değişik geliyor evet.. bu aralar televizyonlarda gazetelerde zerdeçalın faydaları o kadar çok anlatılıyor ki... Artık bu lezzetli baharatla çeşit çeşit tarifler denemenin vakti geldi...
Gerçekten çok lezzetli ve faydalı bir baharat... Mutlaka alın ve mutfağınızın bir köşesine koyun...
Haydi buyrun bakalım:)
Malzemeler
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 patlıcan
2 soğan
200 gr kuşbaşı et ya da kavurma
Sıvıyağ, tereyağ
Tuz, karabiber, zerdeçal
Hazırlanışı
1. Öncelikle patlıcanları alacalı
soyup minik küpler halinde doğruyor ve tuzlu suda bekletiyoruz. Minik kuşbaşı
şeklinde kestiğimiz etleri sıvıyağ ve tereyağ eklediğimiz tenceremizde
kavurmaya başlıyoruz. Etlerin rengi dönünce yemeklik doğradığımız soğanları da
ilave ediyoruz. Patlıcanların suyunu süzüp tencereye ekliyoruz. 3-4 dakika
kadar kavurduktan sonra bulguru ve tuz, karabiber ve1 çay kaşığı kadar zerdeçalı
da ilave ediyoruz.
2. Bulgurları da kavurduktan sonra
tencerenin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. Kısık ateşte
pişirdiğimiz pilavın altını kapattıktan sonra yarım saat kadar dinlendirip servis
ediyoruz.
1 yorum:
İyi günler Yasemin Hanım,
Sitenizde yemek tarifleri yayınladığınızı gördüm. Size bir teklifimiz olacak. Bizim hamaratanne sitemizde yayınlayacağınız ve size ait olan yemek tarifleriniz için tarifinizin altında kendi blog / websitenizin linkine yer verebiliriz. Böylece ayda 500.000 ziyaretçisi olan sayfamızda sizin blogunuzu bu kişiler görecek ve daha fazla tanıyacaklardır. Eğer teklifimize sıcak bakıyorsanız iletisim@hamaratanne.com mail adresine cevap yazabilirsiniz.
Teşekkürler.
Yorum Gönder