Ispanağın bak kısımlarından yapılan, salçalı, ekşili ve nohutlu harika bir tarif...
Malzemeler
1 kg ıspanağın baş kısımları
1 büyük soğan, 4-5 sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1’er tatlı kaşığı biber ve domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Sıvıyağ, tuz, karabiber
Hazırlanışı
1.
Sıvıyağda çok ince doğradığımız soğan ve
sarımsakları kavurmaya başlıyoruz. Soğanların rengi dönünce ince doğradığımız
ıspanak başlarını ve salçaları da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
2.
Tuzunu, karabiberini, nar ekşisini ve nohutunu
da koyduktan sonra yemeğin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip kısık
ateşte pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder