3 Eylül 2013 Salı

Haşhaşlı çörek



Selamlar herkese.... Annemin en klasik tariflerinden biri bu... Tabi benim ve ablamın ve abilerimin de en sevdiğimiz anne lezzetlerinden... tarif basit ama lezzetli:)
Malzemeler
2 çay bardağı ılık su
2 çay bardağı ılık süt
6 su bardağı un
1 paket kuru maya
3 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
İçi için; 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi , 2 yemek kaşığı şeker, yarım su bardağı sıvıyağ
Üzeri için; 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
1.       Un, tuz, şeker ve mayayı karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Su ve sütü ekleyip çok sert olmayan (bir miktar elinize yapışacak kıvamda) bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
2.       Hamuru nemli bir bezle örtüp mayalanması için en az 1 saat bekletiyoruz.
3.       İçi için haşhaş ezmesini, şekeri ve sıvıyağı karıştırıyoruz.
4.       Hamuru 4 parçaya bölüp beze haline getiriyoruz ve oklava ya da merdane ya da elinizle 1 cm kalınlığında hamuru açıyoruz. İç harçtan hamurun her yerine gelecek şekilde sürüp rulo yapıyoruz ve 5-6 cm genişliğinde kesiyoruz.  Daha ince de açıp daha tel tel bir çörek de yapabilirsiniz.
5.       Yumurta sarısı sürüp çörekotu serptiğimiz çöreklerimizi 180 C’lik ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dk pişiriyoruz.



4 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Yasemincim ne guzel olmus,cayin yaninada ne cok yakisir..ellerine saglik.sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Bayılırım haşhaşa ellerine sağlık canım sevgiler...

seval dedi ki...

Ellerinize sağlık.blogunuzu takibe aldım banada beklerim.amediam.blogspot.com sevgiler

Hobistanya dedi ki...

harika görünüyor, ellerine sağlık