8 Temmuz 2014 Salı

Ballı şerbetli kek


günler, aylar geçmiş benden yine ses yok. alıştım herhalde bu uzun süren sessizliklere ben.. ya da benim gibi mutfak delisi, değişik tarifleri definecisi bi insan insan için yemek yemeyen, çubuk kraker görünümlü bir kızım olması beni mutfaktan bir süreliğine soğuttu galiba.
oysa ben alışkınım her yaptığımın begenilmesine, aman da ne güzel olmuş nasıl yaptın yaseminciğim bi tabak daha yok mu demelere... ama benım kızım daha 1,5 yaşında kurduğu ilk cümlelerden biridir anne mama istemiommm... insan kendine en çok güvendiği konuda imtihan olurmuş benim de imtihanım bu demek ki bu aralar.. ama artık küskünlüğüm bitti, kuzucuğuma bıkmadan usanmadan neler yedirebilirim onun peşindeyim..
bir de hayırlı ramazanlar demeden geçmeyelim.. Allah layıkıyla yaşamayı nasip etsin inşallah...
velhasıl bugun de size küçük prensesim için yaptığım ama yarısını benim yediği güzel bir kek tarifi vereceğim.. çok besleyici, bal gibi güzel bir kek geliyor uzun aradan sonra sizlere.


 Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 çay bardağı şeker
6 tepeleme yemek kaşığı un
1’er paket kabartma tozu ve vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için;
Yarım çay bardağı bal üzerine ılık su
Hazırlanışı
1. şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları iyice çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz. Kalan diğer malzemeleri de ekleyip keki iyice karıştırıyoruz.
2. Kekimizi soğuk fırına sürüp 190 C’de kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
3. Keki fırından alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra ballı şerbeti iyice her yerine gezdiriyoruz. bir kaç saat dinlendikten sonra servis edebiliriz. 



8 yorum:

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com

Ankara Boyacı dedi ki...

iyi bir site.

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Mercimek Köftesi
www.biberdolmasi.com

tat yemek dedi ki...

çok harika bir kek gel de beni ye diyor

Etimesgut Halı yıkama dedi ki...

ıyı bır sıte

fantaysiatabone dedi ki...

Tinanium Hair dye | TITIAN ART - TINIHAN - TINIHAN
TINIAN ART is a high-quality dye which columbia titanium boots is titanium dioxide used in titanium trim a range of products titanium drill bits for enhancing skin tone, eye growth, and skin sensitivity. In TINIHAN  Rating: 4.7 · ‎18 reviews titanium jewelry · ‎£11.90 · ‎In stock

Unknown dedi ki...

ab511 lowa cipő,lowa batai,lowa portugal,lowa ישראל,lowa boots,lowa belgie,lowa boots,lowa μποτακια,oliver cabell sydney rh932

seeshesha dedi ki...

pq065 osiris d3 2001,solovair méxico,botas moon boot mexico,autryeesti,russell and bromley shoes,veja mujer campo,all star umpire mask,lotto vêtements,solovair boots fl504