Malzemeler
4 yufka
100 gr tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
iç harcı için; peynir, maydanoz
sosu için;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Hazırlanışı
1. Bir yufkayı tezgaha seriyoruz. Eritip içine sıvıyağı
eklediğimiz tereyağını fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürüyoruz. Üzerine ikinci yufkamızı seriyoruz. 12 eşit
parçaya bölüp dilimlerin geniş kısmına peynirli harçtan koyup sigara böreği
gibi sarıyoruz.
2. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde sarıp süt ve su ile
yaptığımız sosa börekleri iyice batırıp tepsimize alıyoruz ve buzdolabında 1
gece bekletiyoruz.
3. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirdiğimiz
böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz ve 180 C'de
pişiriyoruz.
Daha önce bu tarife
benzer bir tarif daha vermiştim..
Ablamın sulu böreği diye: ) onun tarifine benziyor ama şöyle bir farkı
var.. Ablamın böreği sıcakken inanılmaz lezzetli puf gibi ama soğuduktan sonra
o pufluğunu kaybediyor bu börekte ise öyle bir şey olmuyor: )
6 yorum:
CANCAZIM MÜKEMMEL OLMUŞ:))
Canım bende buzluk böreği derim el
lerine sağlık sevgiler.
Börekler nefis görünüyor tatlım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
börek olsun çamurdan olsun demişler,her türlüsünü severim :)
ellerine sağlık canım..
bekledikten sonra lezzetini kaybetmemesi güzel, ellerine sağlık.
ellerine sağlık, güzel bir börek tarifi arıyorum ben de, denemek lazım.
Yorum Gönder