Malzemeler
1 büyük soğan, 2-3 diş sarımsak
3 patates
3 kabak
3 patlıcan
3 domates
2 tavuk göğsü ya da 5-6 tavuk budu
1 yemek kaşığı biber salçası
sıvıyağ yağ, tuz, karabiber, kekik
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
üzerin için;
rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
1. Tavuklarımızı haşlıyoruz. Elimizle minik parçalar haline
getiriyoruz.
2. Tencereye sıvıyağ akıp yemeklik doğradığımız soğan sarımsakları,
patatesleri, kabakları ve tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları alıyoruz. Sebzeler
iyice kavrulunca salça, tuz, baharatlar ve kabuğu soyulup küp doğranmış
domatesleri de ilave ediyoruz. Domatesler suyunu çekince haşladığımız tavuğun
suyundan 1 bardak kadar ekleyip bir kaç dakika daha pişiriyoruz.
3. Beşamel sos için tereyağını eritip unu ekliyoruz. Unu
iyice kavurduktan sonra soğuk sütü ekleyip çırpma teliyle karıştırıyoruz.
Sosumuz kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
4. Borcam kaba ya da başka bir fırın kabına yemeğimizi
alıyoruz, üzerine her yerine gelece şekilde beşamel sos ekliyoruz. 200 C'lik
fırında 10-15 dakika pişirip üzerine rendelenmiş kaşarı ilave ediyoruz ve
tekrar fırına veriyoruz. Kaşarlar kızarınca yemeğimiz artık servise hazır....
Afiyetler olsun...
8 yorum:
beşamel soslı her yemeği severim...
çok lezzetli oluyor...
ekmeğimi alıp geliyorum :)))
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
Elleribe saglik cok guzel gorunuyor canim.
Mmmmmmm. Harika görünüyor. Kokusu burnuma kadar geldi sanki. Ellerine sağlık.
Ellerine sağlık canım.
beşamel sos girdiği her yemeği harika yapıyor,ellerine sağlık canım...
Çok güzel bir yemek olmuş,bol sebzeli..ellerine sağlık canım..
ellerine sağlık değişik bir tarif... artilezzetler.com yemek siteme de beklerim
ellerine sağlık canım...
Yorum Gönder