30 Ocak 2012 Pazartesi

Aşure kurabiyesi tarifi

Aşureden kalan kuru meyvelerle yaptığım için bu kurabiyenin adını böyle koydum: ) ben biraz fazla pişirmişim aslında bu kadar kızarmaması gerekiyordu.. siz denerseniz buna dikkat edin.. afiyet olsun...
Malzemeler
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sarı üzüm, 5 kuru incir, 5 kuru kayısı
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
1 portakal
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un

Hazırlanışı
1. Yumurta, sıvıyağ, şeker ve 1 portakal kabuğu rendesi ile suyunu karıştırma kabına alıyoruz.
2. Kuru meyveleri iyice yıkayıp peçeteyle kuruladıktan sonra kayısı ve incirleri üzüm büyüklüğünde doğruyoruz.
3. Karıştırma kabına elenmiş un ve kabartma tozu ile beraber kuru meyveleri de ilave edip kulak memesinden daha cıvık kıvamda hamur elde ediyoruz.
4. Şekil verdiğimiz kurabiyeleri 170C'lik fırında üzeri fazla kızarmayacak şekilde pişiriyoruz.

1 yorum:

zümra dedi ki...

Bunu yemiştim günün için yaptığın ama resimde asıl dikkatimi çeken o süslü peçete.........