İçli köfte yapmaya zamanınız yoksa ya da takatiniz yoksa bir yemeğe o
kadar vakit ayırmaya, buyrun size bir alternatif... Pek maharetli, kısa
zamanda çok işler başarmayı kendine huy edinmiş canım ablamın en güzel
tariflerinden biri... Afiyetler olsun....
Malzemeler
1 çay bardağı köftelik bulgur
200 gr kıyma
1 büyük soğan
3-4 yaprak yufka
galeta unu
sıvıyağ
tuz-karabiber-kırmızıbiber
sosu için ;
1,5 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
Hazırlanışı
1. Bulguru üzerini geçecek şekilde sıcak suyla ıslatıyoruz.
2. Sıvıyağda kıymayı kavurmaya başlıyoruz. Kıymanın rengi değişince
soğanları ilave ediyoruz. Baharatlarını ve tuzunu ilave edip
pişiriyoruz.
3. Kıymayı ocaktan aldıktan sonra ıslanmış bulgurla karıştırıyoruz ve iç harcımız hazır hale geliyor.
4. Yufkaları 8 parçaya bölüp, yufkanın geniş kısmına iç harçtan bolca
koyup paçanga böreği gibi (ya da sigara böreğinin daha gevşek hali gibi )
sarıyoruz.
5.Sardığımız yufkaları önce yumurta sarısı ve sütlü sosa bulayıp daha
sonra galeta unu ile kaplıyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder