30 Ocak 2012 Pazartesi

Barbunya pilaki tarifi

Malzemeler
250 gr kuru barbunya
1 soğan
1 patates
1 havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı şeker
sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Barbunyaları en az 4-5 saat öncesinden ıslatıyoruz.
2. Tencereye sıvıyağı alıp çok ince kıydığımız soğanları ve minik küp şeklinde doğradığımız patates ve havuçları ekliyoruz.
3. Suyunu süzdüğümüz barbunyaları ve salçasını da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
4. Tuzunu ve şekerini ilave ettikten sonra üzerine geçecek kaadr sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. ( Ben clipsoda 20 dakikada pişirdim: ))
Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok: