Suyuna bana bana bol ekmekle yenen ve salça ile kekik birleşiminin
muhteşem kokusuna sahip çok lezzetli bir et yemeği... Mutlaka denenmeli:
)
Malzemeler
1 kg kuşbaşı et
7-8 yeşil biber
5 orta boy domates
1 baş sarımsak
arpacık soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz-kekik
Hazırlanışı
1. Kuşbaşı doğranmış etleri tuzunu koyup haşlıyoruz. Ben koyun etini düdüklü tencerede 40 dakika kaynattım.
2. Haşlanmış etleri fırın girebilecek bir tavaya alıp 1 yemek kaşığı
biber salçası ve bol kekikle karıştırıyoruz. Üzerine tenceredeki et
suyunu üzerini geçmeyecek şekilde ekliyoruz. İnce doğradığımız biberleri
etlerin üstüne yerleştirip 180 C'lik fırına gönderiyoruz.
3. Biberler kızarmaya başlayınca, soyup küp doğradığımız domatesleri ve
sarımsakları de ekliyoruz. Yaklaşık 10-15 dk sonra yemeğimiz hazır...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder