30 Ocak 2012 Pazartesi

Belen tava tarifi

Suyuna bana bana bol ekmekle yenen ve salça ile kekik birleşiminin muhteşem kokusuna sahip çok lezzetli bir et yemeği... Mutlaka denenmeli: )
Malzemeler
1 kg kuşbaşı et
7-8 yeşil biber
5 orta boy domates
1 baş sarımsak
arpacık soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz-kekik
Hazırlanışı
1. Kuşbaşı doğranmış etleri tuzunu koyup haşlıyoruz. Ben koyun etini düdüklü tencerede 40 dakika kaynattım.
2. Haşlanmış etleri fırın girebilecek bir tavaya alıp 1 yemek kaşığı biber salçası ve bol kekikle karıştırıyoruz. Üzerine tenceredeki et suyunu üzerini geçmeyecek şekilde ekliyoruz. İnce doğradığımız biberleri etlerin üstüne yerleştirip 180 C'lik fırına gönderiyoruz.
3. Biberler kızarmaya başlayınca, soyup küp doğradığımız domatesleri ve sarımsakları de ekliyoruz. Yaklaşık 10-15 dk sonra yemeğimiz hazır...

Hiç yorum yok: