31 Ocak 2012 Salı

Ciğer sote tarifi

Kurban bayramının en önemli anlamlarından biri de bayram kahvaltısında yenen ciğerdir benim için... Mutlu oluyorum ben bu yemeği yediğim zamanlar: ) Servis edilmiş halinin fotoğrafını bile çekmeyi unutmuşum.. Ama emin olun çok iştah açıcıydı... Afiyetler olsun....
Malzemeler
1 kilo dana ciğer
1 büyük soğan
5 yeşil biber
3 orta boy domates
sıvıyağ-tuz-karabiber-kekik-pul biber
Hazırlanışı
1. Zarını temizlediğimiz ciğeri kuşbaşı doğruyoruz. 3 -4 yemek kaşığı sıvıyağ eklediğimiz tencereye ciğerleri alıp kavurmaya başlıyoruz.
2. Ciğerlerin rengi dönünce yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri de ilave ediyoruz.
3. En son olarak kabuğunuz soyduğumuz ve küp küp doğradığımız domateslerle beraber bahartalarını ve tuzunu da ilave ediyoruz.
Baharat konusunda elinizi korkak alıştırmayın... Bol bol kekik, pul biber ekleyin... Afiyet olsun: )

Hiç yorum yok: