31 Ocak 2012 Salı

Dereotlu pilav tarifi

Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 havuç
1 çay vardağı bezelye
3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
yarım demet dereotu
sıvıyağ-tereyağ-tuz
Hazırlanışı
1. Pirinçlerimizi yıkayıp 15-20 dk suda bekletiyoruz. Havuçları küp küp doğrayıp bezelyelerle beraber haşlıyoruz. Yumuşadıktan sonra süzüp renkleri sararmaması için soğuk suya alıyoruz.
2. Süzdüğümüz pirinçleri 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavuruyoruz. Pirinçler kavrulduktan sonra havuç, bezelye ve mısırla beraber 2 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip, önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
3. Pilav demlendikten sonra ince kıydığımız dereotunu da ilave edip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: