31 Ocak 2012 Salı

Domates çorbası tarifi

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 orta boy domates
  • 2 silme tatlı kaşığı domates salçası
  • rendelenmiş kaşar
  • sıvıyağ

Hazırlanışı

  • 1. Tencereye sıvıyağ ve unu ekliyoruz ve kavurmaya başlıyoruz.
  • 2. Domatesleri rendeleyip tencereye ekliyoruz. salçasını ve tuzunu da ilave edip bir 2 dakika kadar da böyle kavuruyoruz.. sonra üzerine yavaşça sıcak su ekliyoruz... ve dikkat edilecek husus burda karşımıza çıkıyor. unu kavurduğumuz için çorbada topaklanma olması çok normaldir. bunun için tencereye 1 bardak sıcak su ekledikten sonra blendırda iyice çırpıp topaklardan kurtulabiliriz. suyun kalan kısmını da bu aşamadan sonra ilave ederiz. ama yok ben öyle blendırla falan uğraşamam diyorsanız önce domatesleri kavurun sonra hafif sıcak suyla karıştırdığınız unu ekleyin.
  • Bana sorarsanız unu kavurmak çorbanın lezzetini artırıyor.
  • 3. Çorbamız kaynadıktan sonra altını kısıp 8-10 dakika kadar daha kaynatıyoruz.
  • 4. Veee sıcak sıcak servis ettiğimiz çorbanın üstüne rendelenmiş kaşarı da ekleyip misssler gibi içiyoruz.
bu çorbanın şöyle bir güzelliği var; kaç kişiyseniz ona göre malzemeleri çok basitçe ayarlıyorsunuz.. şöyle ki:kişi başı 1 yemek kaşığı un, 1 orta boy domates, 1 silme tatlı kaşığı domates salçası.zaten geriye kalan da sıvıyağ işte bu kadar basit.biz bu akşam iftarda eşimle yalnız olduğumuz için 2 kişilik hazırladım çorbayı..

Hiç yorum yok: