Malzemeler
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı irmik
Dondurma
Şerbeti için;
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Hazırlanışı
1. Sıvıyağ ve tereyağ tencereye alıp irmikleri ekliyoruz. Kısık ateşte
sürekli karıştırarak irmiği kavuruyoruz. Pembeleşmeye başladığında
tencrenin altını kapatiyoruz.
2. Şerbeti için tüm malzemeleri kaynatip, altını kapattığımız irmiğe
kaynayan şerbeti döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp en az 20 dk.
demlenmeye bırakıyoruz.
3. Şeklini vermek için bir kaseyi ıslatıp irmiği yerleştiriyoruz. İçine
dondurma ilave edip tekrar irmik ekleyip kaşık ile bastırıyoruz. Ters
çevirip servis tabağına çıkartıyoruz.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder