31 Ocak 2012 Salı

Ev yapımı makarna tarifi



Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı iri tuz
  • yeterince un
  • su

Hazırlanışı

  • 1. Yumurtaları bir kaba kıralım ve mikser ya da blendırla iyice çırpalım(yakşalık 2 dakika kadar)
  • 2. Sıvı hale gelen yumurtları bardakla miktarını ölçelim ve aynı miktarda su ekleyelim.
  • 3. Karışıma 1 un ve tuzu ekleyerek yoğuralım ve sert bir hamur elde edelim.
  • 4. Hamuru elimizle iyice ezerek yoğuralım ki (annemin deyimiyle) özleşmesini sağlayalım: )
  • 5. Hamuru bezelere ayıralım. 5 yumurtadan 5 beze çıkması beklenebilir: )
  • 6. Bezeleri yuvarlayalıp top haline getirelim ve 15 dakika kadar dinlenmeye alalım.
  • 7. Oklavayla açtığımız hamur bezelerini temiz bir bez üzerine serelim ve kurumasını bekleyelim (burda dikakt edelim ama çok kurursa kesmesi zor olabilir)
  • 8. Eğer hamur kesme makineniz varsa makine yardımıyla yoksa o pek hamarat ellerinizle makarnanızı kesebilirsiniz. Dilerseniz benım makinede kestiğim gibi uzun şeritler halinde ya da erişte kıvamında kesebilirsiniz. Kestiğiniz makarnaları mutlaka kurumaya bırakmanız lazım. Evde çok sık kullanmadığınız bir masanın üzerine makarnaları serin ve 3-4 gün kurumaya bırakın ki makarnalar küflenmesin....
  • 9. Zor ama çok keyifli bir süreç bu makarna yapma işi: ) Hadi bakalım afiyetle...

1 yorum:

Hadiye dedi ki...

Merhaba,

Bu günlerde erişte makarna kesmeyi düşünüyorum. Makinamı yeni aldım bende deneyeceğim bakalım nasıl olacak. Ellerinize sağlık afiyetle sağlıkla yeyin inşaallah.

Sevgiler*