31 Ocak 2012 Salı

Fellah köftesi tarifi



Yine güneyden bir tarif.. . Bulgurla yapılan hemen her yemeği, salatayı çok seviyorum... Ama bunun yeri başka...Hem acı, hem nar ekşili, hem bol salçalı ve hem de sarımsaklı yoğurtlu.. Çok sevdiğim ne varsa içinde bu yemeğin..Bize çok afiyet oldu umarım size de öyle olur: )
Malzemeler
2,5 bu bardağı köftelik siyah bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı irmik
2 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası
2 yumurta
tuz-kırmızı pul biber- karabiber-kimyon
sosu için;
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
5 diş sarımsak
2 domates
Hazırlanışı
1. Bulgurların üzerine kaynar su ilave edip üstünü kapatalım. Suyun iyice çekmesi ne bulgurların şişmesi için en az 15 dakika bekleyelim. Daha sonra tüm malzemeleri ilave edip, ellerimizle yoğurmaya başlayalım.  Yoğurma işlemini uzun tutmak gerekiyor yoksa bulgurlar pişerken dağılabilir.
2. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve parmağımızla ortasına hafif çukur olacak şekilde bastırıyoruz.
3. Geniş bir tepsiye aldığımız köfteleri birbirlerine yapışmamaları için hafif un serpiyoruz.
4. Kaynayan suyun içine aldığımız köfteleri suyun üzerine çıkana kadar kaynatıyoruz.
5 Sosu için rendelenmiş domates, dövülmüş sarımsak ve diğer tüm malzemeleri pişiriyoruz.
6. Suyunu süzdüğümüz köftelerimizin üzerine sosunu gezdiriyoruz.
Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: