Malzemeler
3 yufka yaprağı
istediğiniz çeşit(ler)den peynir
maydonoz-dereotu
üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Yufkaları 8 eşit parçaya bölüyoruz. Peynirli maydonozlu-dereotlu iç harcı (ya da siz nasıl harç isterseniz) yufkanın geniş tarafına koyup çok sıkmadan sarıyoruz.
2. Sosu için yumurta sarısı, süt ve sıvıyağı karıştıyoruz. Böreklerin üstüne bolca sürüyoruz. Eğer sos artarsa böreklerin üstüne dökebilirsiniz.
3. Yarım saat kadar sosun çekmesini bekledikten sonra 180 C'lik fırında pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder