31 Ocak 2012 Salı

Güveçte tavuk tarifi

Malzemeler
1 kg. tavuk fileto (tavuk göğsü)
5 orta boy patates
5-6 minik soğan
5-6 yeşil biber
Tavuğu marine etmek için;
4 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı sirke,tuz, bol bol kekik, karabiber, kırmızı pul biber,seviyorsanız eğer köri
patatesi marine etmek için;
3 yemek kaşığı sıvıyağ, yine bol bol kırmızı toz biber, karabiber, kekik
yemeğin sosu için;
3 orta boy domates, 5 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı biber salçası,tuz, 2-3 defne yaprağı
Hazırlanışı
1. Tavuğu marine etmek için tüm malzemeleri karıştıyoruz. Tavuk filetoları parmak kalınlığında şeritler halinde kesip sosa iyice buluyoruz. Vaktimiz varsa 1 saat buzdolabında bekletiyoruz ki sos tavuklara iyice işlesin.
2. Kabuklarını soyduğumuz patatesleri boydan ikiye böldükten sonra yarım cm. kalınlığında uzunlamasına dilimliyoruz ve sosu için tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve patateslerle buluşturuyoruz: )
3. Diğer taraftan kabuklarını soyup çok ince doğradığımız domatesleri ve sarımsakları salça ve defne yaprağı ile birlikte bir tencerede pişiriyoruz. domatesler suyunu çekince 1 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım da o şekilde kaynatıyoruz.
4. Güveç tavamıza önce patatesleri yerleştirip üzerine soğanları ilave ediyoruz ve  200C'lik fırına veriyoruz. 10 dk sonra tavukları da patateslerin üzerine yerleştiriyoruz. Tavuklar da kızardıktan sonra sosumuzu yemeğimizin üstüne döküp biberleri de tüm şekilde koyduktan sonra son defa yemeği fırına veriyoruz.
5. Yemek suyunu yeterince çektikten sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.
Afiyetler olsun....

Hiç yorum yok: