30 Ocak 2012 Pazartesi

İki renkli bulgur pilavı

Malzemeler
1 su bardağı pilavlık esmer bulgur
1 su bardağı pilavlık sarı bulgur
2 yemek kaşığı şehriye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
et ya da tavuk suyu
tuz-sıcak su
Hazırlanışı
1. Sıvıyağda şehriyeleri kavurmayla başlıyoruz işe.
2. Şehriyeler rengini alınca bulgurları ve tereyağını ekliyoruz ve 4-5 dakika kavuruyoruz kısık ateşte.
3. Tercihinize göre kullandığınız et suyu, tavuk suyu ya da sadece sudan  toplam 5 bardak ekliyoruz. Tuzunu da ekleyip, harlı ateşte kaynadıktan sonra  kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
4. Pilavı en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz: )

Hiç yorum yok: