31 Ocak 2012 Salı

Kıymalı karnabahar salatası tarifi

Malzemeler
1 orta boy karnabahar
2 havuç
200 gr kıyma
1 büyük soğan
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 domates rendesi
tuz-karabiber-pul biber
sıvıyağ/tereyağı

Hazırlanışı
1. Karnabaharları çiçeklerine ayırıyoruz. Havuçları 2 cm kalınlığında dilimleyip tuzlu suda beraber haşlıyoruz.
2. Kıymayı sıvıyağ ya da tereyağda kavuruyoruz. Rengi dönünce yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsakları da ilave ediyoruz. Soğanlar da kavrulduktan sonra salça, domates rendesi, baharat ve tuzunu da ilave edip harcımızı hazırlıyoruz.
3. Suyunu süzdüğümüz karnabahar  ve havuçları servis yapacağımız tabağa alıp üzerine kıymalı harcımızı gezdiriyoruz.
Yoğurtla beraber çok lezzetli oluyor: ) Afiyetle...

Hiç yorum yok: