31 Ocak 2012 Salı

Mantar çorbası tarifi

Malzemeler
1 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı tereyağ
2 tepeleme yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı et/tavuk suyu
1 kase mantar
tuz-karabiber
Hazırlanışı
1. Tencereye sıvıyağı ve tereyağını alıp, tereyağı eridikten sonra unu ilave ediyoruz. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
2. Un pembeleşmeye yakın soğuk sütü ve etsuyunu ilave ediyoruz. Unu topaklaşmasına müsade etmeden iyice karıştırıyoruz.
3. Sıcak su ekleyerek kııvamını ayarlıyoruz.İnce ince doğradığımız mantarları, tuzu ve karabiberi ilave edip pişiriyoruz.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: