21 Şubat 2012 Salı

Fırında beşamel soslu pırasa tarifi


Malzemeler
Yarım kg pırasa
1 tatlı kaşığı şeker-tuz
sosu için;
2 soğan
2 domates
1 kırmızı biber
4 yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz-karabiber-kekik
zeytinyağı
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz-karabiber
üzeri için;
rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
1. Pırasalar 2 cm kalınlığında halkalar halinde doğrayıp, zeytinyağında kavurmaya başlayalım. Tuz ve şekerini ilave edip pırasalar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
2. Diğer bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanları sıvıyağda kavurmaya başlıyoruz. Biberleri de ilave edip bir kaç dakika daha kavurduktan sonra kabuklarını soyup ince doğradığımız domatesleri de ekliyoruz. Salça ve baharatlarını da ilave edip sosumuzu pişiriyoruz. (kıyma da kullanılabilir)
3. Beşamel sos için tereyağında unu 2-3 dakika kavuruyoruz, soğuk sütü azar azar ilave edip topaklaşmaması için çırpma teliyle karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
4. Borcama pırasaları alıyoruz, üzerine sosumuzu döküyoruz. Beşamel sosu da sosun üzerine yaydıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpiyoruz.
5. 180 C'lik fırında kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz.

2 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

merhaba yasemincim...
özlettin kendini yoksun kaç zamandır :((
neyse kavuştuk :))
yemeğin çok güzel görünüyor...
beşamel soslu yemekelere bayılıırm ...
ellerine sağlık canım...
sevgiler...
şu kelime kodunuda kaldırısan çok iyi olacak insanlar yorum yazmaya üşeniyor......

yasemin dedi ki...

tşk ederim cnm... o sorunu daha önce de söylediler aslında bilerek yaptığım birşey değil: ) düzeltmeye çalıştım ama olmadı sanırım... biraz daha uğraşmam gerekecek.. teşekkür ederim...