6 Şubat 2012 Pazartesi

Kahvaltı poğaçası tarifi



Annemin en sık yaptığı poğaçalardan biri... Adının ne olduğunu bilmiyorum ama bizde genelde kahvaltılarda yapıldığı için kahvaltı poğaçası olsun dedim: ) Bu hamurdan hamburger ekmeği gibi yapıp, fırından çıktıktan sonra içine beyaz peynir ve domates koyarak sandviç gibi yemek de gayet hoş oluyor... Afiyetler: )
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
100 gr oda sıcaklığında margarin/tereyağ
1 yumurta ( sarısı üstüne beyazı içine)
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
1 paket kuru maya
Alabildiği kadar un
İçi için;
Ezilmiş haşhaş
tahin
biraz şeker
Hazırlanışı
1. Hamur için tüm malzemeleri kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Hamurun üstünü temiz bir bezle kapatıp kabarması için 1 saat bekliyoruz.
2. Hamurdan bezeler yapıp içine haşhaş, tahin ve şeker karışımında koyup rulo haline getiriyoruz ve bir ucundan tutup hamurun üstüne doğru sarıyoruz.
3. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 C'lik fırında pişiriyoruz.

2 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

yasemin o poğaçalardan bende istiyorum çok güzeller :))
kargo adresim : ................
şaka kız :))) ellerine sağlık :))

Unknown dedi ki...

Kahvaltı benim en bayıldığım öğündür ya hem de böyle nefis poğaçalar varsa ayyy :) Aslında akşam öğününü bile kahvaltı olarak yapabilen benim gibi biri için bu poğaçalar kesinlikle denenmesi gereken bir tarif... Ellerine sağlık... Umarım hamur işinde çok beceriksiz olan benim bile yapabildiğim bir poğaçam olurlar kendileri :)