9 Nisan 2012 Pazartesi

Meyveli yaş pasta tarifi


Herkese iyi haftalar... Haftasonu misafirlerim vardı... Aslında günüm vardı (bu kadar yoğunluk içinde gün benim neyime aslında ama neyse: )
Bu pastayı Cahide Hanım sitesinde okudum beğendim denemeye karar verdim.. Zaten Cahide Hanım'ın her tarifi denemeye değecek kadar güzel, lezzeti fotoğraflardan taşıp bana kadar ulaşıyor: ) Eğer hala tanışmamışsanız bahsettiğimiz siteyle buradan ulaşabilirsiniz. Pastanın pandispanyasını da kremasını da püf noktalarını da onun sitesindeki farklı tariflerden alıp bir araya getirdim.
Öncelikli şunu itiraf edeyim ki çok yapması biraz vakit alıyor. Ama inanın çok lezzetli oldu.. Pastaneden aldığımı düşünenler bile oldu bu pasta için: )

Bu zahmetli pastayı bana sürpriz yapıp Akşehir'den gelen ve bir anda bütün yorgunluğumu alıp beni çooook mutlu eden canım, bitanecik anneme hediye ediyorum : ): ) 
uzuncaaaa bir tarif sizi bekliyor... Afiyetler olsun herkese: )
Ayrıca bu tarifi 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşa sofram' a gönderiyorum : ) 

Malzemeler
5 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kaynar su
2 su bardağından az eksik un
1 paket kabartma tozu
Kreması için
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı ya da margarin
ıslatmak için;
1 su bardağı süt+1 yemek kaşığı şeker
Süslemek ve arasına koymak için;
muz ve dilediğiniz meyveler
üstü için;
2 paket sade krem şanti ve 1,5 su  bardağı süt (şantinin koyu kıvamda olması için)
jölesi için;
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu ve 7-8 limon çekirdeği
Hazırlanışı
1. Öncelikle işe pandispanyayı yaparak başlayalım. Yumurtaların beyazlarını bir kaba sarılarını bir kaba alıyoruz. Yumurta beyazlarına yarım çay kaşığı tuz ilave edip mikserle  kar gibi olana kadar çırpıyoruz. Yumurta sarılarını ise şekerle ve sıcak su ile (şekerin daha kolay erimesi için) çırpıyoruz. 

 
2. Yumurta sarılarına kar haline getirdiğimiz yumurta beyazını ve eleyerek unu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Kaşık yardımıyla homojen bir karışım elde ediyoruz.
 
3. Ben dikdörtgen borcamda pişirdim ama aslında teflon bir kapta pişirmek daha mantıklı olur. Çünkü malzemeye kaba döküp üzerindeki kabarcıkların gitmesi için bir kaç defa yere sertçe vurmak lazım ama ben cam kap olduğu için bunu yapamadım. Kekin üzeri hafif kabarcıklı oldu. Hafif yağ ve un serptiğiniz 27X37 cm'lik bir kap ideal olacaktır.
4. Pandispanyayı 200 C'lik soğuk fırına sürüp hafif kabarmaya başlayınca 150'ye düşürüp üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
5. Kreması için tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra arasıra karıştırarak soğumasını bekleyin.
6. Bir bıçak ya da ip yardımıyla pandispanyayı ikiye bölüp süt ve şeker karışıyla her iki tarafını da ıslatıyoruz. Kremanın yarısını ıslattığımız pandispanyaya döküp bolca dilimlenmiş  muz döşüyoruz. Kalan kremayı da muzların üzerine döküp pandispanyanın diğer yarısını da kapatıyoruz. Üzerine krem şanti ile kapladığımız pastamızı meyvelerle süslüyoruz.
 
7. Meyvelerin dolapta beklerken renklerinin solmaması için şeker,su, limon suyu ve limon çekirdeğini kaynatıp soğutarak yaptığımız jöleyi fırça yardımıyla meyvelerin üzerine sürüyoruz.
8. Buzdolabında en az 4-5 saat beklettiğimiz pastamızı servis ediyoruz.

12 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

CANIM BEN GELDİM:)
MMM HARİKA OLMUŞ:)

marifet ellerimizde dedi ki...

YASEMIN COKTA TATLI OLMUS CANIM ELLERINE SAGLIK......

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Nefis görünüyor gerçekten. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Gurme Şirine dedi ki...

canım benim ellerine sağlık...
harika görünüyor...
ben meyve pek yemediğim için doğal olarak meyveli pastayı da pek sevmem...
en çoook değil sadece çikolatalı pastayı seviyorum...
sevgiler canım...

MRV's fashion corner dedi ki...

denenmeli :)) takipteyım .

banada beklerim :)

http://mrsmrvfashioncorner.blogspot.com/

Mehtap dedi ki...

diyette olanlar var yapmayın etmeyin arkadaşlar, o ne güel duruyor öyle

ehlikeyfchef dedi ki...

şu yumurtanın akını köpürterek kek yapmaya cesaret edemedim hiç halbuki böyle güzel örneklerden cesaretlenmem lazım çok güzel olmuş epeycede emek vermişsin ellerine sağlık

PaSaSofraM dedi ki...

Cok tsk.ler canim pastan yayinda ellerine saglik
yine beklerim:)

zeymuran dedi ki...

cok guzel gorunuyor ellerınıze sağlık

Cahide dedi ki...

canımsın, ellerin dert görmesin kardeşim. Pek güzel olmuş maşaallah
sık gelip gidemem durumum malum ama, bu güzellikleri görmek için ara sıra yoklarım inşaAllah canım. Muhabbetlerimle

dönmezçağlar dedi ki...

hazır kiloları vermişken oldumu şimdi bu ya:) ellerinize sağlık

dönmezçağlar dedi ki...

hazır kiloları vermişken oldumu şimdi bu ya:) ellerinize sağlık