3 Nisan 2012 Salı

Tavuk ciğeri tarifi


Çoook uzun bir aradan sonra merhaba: ) tariflerim birikti de birikti ama ben bir türlü vakit bulup da yazamadım bloguma... umarım bir daha bu kadar uzuuuun bir ara vermek zorunda kalmam... 
şimdi geçelim haftasonu yemeğimize... ben daha önce de söylemiştim ciğere bayılırım:) ama daha ciğerine tavukla aram pek iyi değildi... ne olduysa haftasonu tavuk ciğeri yaptım ve bu sefer buna da bayıldım: ) 
İşte yemeğimizin malzemeleri ve hazırlanışı...
 
Malzemeler
yarım kg tavuk ciğeri
250 gr mantar
2 soğan, 5 diş sarımsak
2 kırmızı biber
2 domates
tuz, karabiber, pul biber, kekik
sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Soğanları, sarımsakları ve kırmızı biberleri yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz. Tavuk ciğerlerini de yemeklik doğradıktan sonra iyice yıkayıp suyunu süzüyoruz. Soğanların rengi dönünce ciğerleri de tencereye alıyoruz. Tuzunu ve baharatlarını da ilave ediyoruz.
2. Mantarları da yıkayıp büyüklüğüne göre 2ye ya da 4e bölüp tencereye alıyoruz. Kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri de yemeğe ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Makarnayla ya da pirinç pilavı ile servis ediyoruz. Yanına taze sarımsakla hazırlanmış cacıkla süper gitti: ) Afiyet olsun: )

6 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

HOŞ GELDİN YASEMİNCİM ÖZLEDİK CANIM:)
ELLERİNE SAĞLIK HARİKA OLMUŞ.

Gurme Şirine dedi ki...

canım ellerine sağlık iştah açıcı görünüyor...
annemde çok yapar :))
kocaman sevgiler...

durme durme dedi ki...

ben de çok severim tavuk ciğerini, ama kokusuna dayanmak zor. nefis görünüyor. ellerine sağlık. sevgilerle...

marifet ellerimizde dedi ki...

ellerıne saglık goruntusu super....

ehlikeyfchef dedi ki...

dün gece blogda gezinirken aklıma düştünüz epeydir yeni yayın yapmamış hayırdır inşallah dedim içimden, bugün bloğumu açtığımda yorumunuzu gördüm iadei ziyarette bulunup nerelerdesiniz diyede yaziğim dedim bir baktım yenilenmiş sayfanız:)banada ellerinize sağlık demek düşüyor:)çok lezzetli görünüyor.

Unknown dedi ki...

ellerine saglik canim...