29 Ağustos 2012 Çarşamba

Tavuklu sebzeli beşamel soslu fırın yemeği tarifi


Malzemeler
 
1 büyük soğan, 2-3 diş sarımsak
3 patates
3 kabak
3 patlıcan
3 domates
2 tavuk göğsü ya da 5-6 tavuk budu
1 yemek kaşığı biber salçası
sıvıyağ yağ, tuz, karabiber, kekik
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
üzerin için;
rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
1. Tavuklarımızı haşlıyoruz. Elimizle minik parçalar haline getiriyoruz.
2. Tencereye sıvıyağ akıp yemeklik doğradığımız soğan sarımsakları, patatesleri, kabakları ve tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları alıyoruz. Sebzeler iyice kavrulunca salça, tuz, baharatlar ve kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri de ilave ediyoruz. Domatesler suyunu çekince haşladığımız tavuğun suyundan 1 bardak kadar ekleyip bir kaç dakika daha pişiriyoruz.
3. Beşamel sos için tereyağını eritip unu ekliyoruz. Unu iyice kavurduktan sonra soğuk sütü ekleyip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Sosumuz kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
4. Borcam kaba ya da başka bir fırın kabına yemeğimizi alıyoruz, üzerine her yerine gelece şekilde beşamel sos ekliyoruz. 200 C'lik fırında 10-15 dakika pişirip üzerine rendelenmiş kaşarı ilave ediyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. Kaşarlar kızarınca yemeğimiz artık servise hazır....
Afiyetler olsun...


8 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

beşamel soslı her yemeği severim...
çok lezzetli oluyor...
ekmeğimi alıp geliyorum :)))
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...

Mehtap dedi ki...

Elleribe saglik cok guzel gorunuyor canim.

lila dedi ki...

Mmmmmmm. Harika görünüyor. Kokusu burnuma kadar geldi sanki. Ellerine sağlık.

siyahkuğu dedi ki...

Ellerine sağlık canım.

anne eli gibi dedi ki...

beşamel sos girdiği her yemeği harika yapıyor,ellerine sağlık canım...

nursen aksoy dedi ki...

Çok güzel bir yemek olmuş,bol sebzeli..ellerine sağlık canım..

artı Lezzetler dedi ki...

ellerine sağlık değişik bir tarif... artilezzetler.com yemek siteme de beklerim

made in funda dedi ki...

ellerine sağlık canım...