5 Eylül 2012 Çarşamba

Baharatlı patates tarifi


 
Malzemeler
dilediğiniz kadar patates
sıvıyağ, tereyağ, tuz, kekik, acı pul biber, kimyon
Hazırlanışı
1. Patatesleri kabuklarıyla beraber tuzlu suda haşlıyoruz. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup büyük küpler şeklinde doğruyoruz.
2. Yapışmaz tavaya 1  yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ alıyoruz (5 patates için). Patatesleri de tavaya alıp, baharatlarımızı da ilave ediyoruz. Patatesleri ezmeden karıştırara dışı kıtır olana kadar kavuruyoruz.
Dışı kıtır kıtır içi yumuşacık patates severler için süper bir lezzet.. Afiyet olsun: )

4 yorum:

sibel özmen dedi ki...

Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor.

Gurme Şirine dedi ki...

tavuğun yanına bende çok yaparım...
harika olur...
ellerine sağlık canım...

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

Yaseminciğim ellerine sağlık....

made in funda dedi ki...

ELİNE SAĞLIK YASEMİNCİĞİM....HARİKA GÖRÜNÜYOR...