Malzemeler
1 kg taze bamya
300 gr yağlı kıyma
1 büyük soğan, 2-3 diş sarımsak
2 büyük domates
2-3 limon tuzu
1 yemek kaşığı biber salçası,
karabiber, tuz, sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Tencereye önce sıvıyağımızı
alıp üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları ilave ediyoruz.
Soğanların 2-3 dakika kavurduktan sonra kıymayı da ekleyip kavurmaya devam
ediyoruz.
Kıyma da kavrulduktan sonra
kabuklarını soyup minik minik doğradığımız domatesleri ve salçayı da ilave
ediyoruz. (domatesleri rendeleyip de ekleyebilirsiniz)
2. Temizleyip cm kalınlığında doğradığımız bamyaları da
tencereye alıyoruz, limon tuzunu ve baharatları da ekliyoruz.
3. 5 dakika kadar kısık ateşte
tüm yemeğimizi kavurduktan sonra üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edip
pişmeye bırakıyoruz.
Afiyetler olsun....
2 yorum:
ekmeğimi alıp size gelsem olur mu? :))))
ellerine sağlık canım...
sevgiler...
ellerine sağlık çok severim.
diz sıvılarını çoğaltıyo.
dur bende pişireyim dolapta bamya beni bekler.
Yorum Gönder