7 Eylül 2012 Cuma

Kıymalı taze bamya tarifi


 
Malzemeler
1 kg taze bamya
300 gr yağlı kıyma
1 büyük soğan, 2-3 diş sarımsak
2 büyük domates
2-3 limon tuzu
1 yemek kaşığı biber salçası, karabiber, tuz, sıvıyağ
Hazırlanışı

1. Tencereye önce sıvıyağımızı alıp üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları ilave ediyoruz. Soğanların 2-3 dakika kavurduktan sonra kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Kıyma da kavrulduktan sonra kabuklarını soyup minik minik doğradığımız domatesleri ve salçayı da ilave ediyoruz. (domatesleri rendeleyip de ekleyebilirsiniz)
2. Temizleyip  cm kalınlığında doğradığımız bamyaları da tencereye alıyoruz, limon tuzunu ve baharatları da ekliyoruz.
3. 5 dakika kadar kısık ateşte tüm yemeğimizi kavurduktan sonra üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.

Afiyetler olsun....

2 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

ekmeğimi alıp size gelsem olur mu? :))))
ellerine sağlık canım...
sevgiler...

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık çok severim.
diz sıvılarını çoğaltıyo.
dur bende pişireyim dolapta bamya beni bekler.