15 Şubat 2013 Cuma

Haşhaşlı irmik tatlısı tarifi




Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
yarım su bardağı siyah haşhaş
1er paket vanilya ve kabartma tozu
ıslatmak için ; 1 su bardağı oda sıcaklığında süt ve 1 yemek kaşığı şeker
Kreması için;
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket toz krem şanti
Hazırlanışı
1. Kreması için süt, un ve  şekeri pişiriyoruz. Ocaktan alıp çırpma teliyle karıştırıyoruz. Krema ılınınca toz krem şantiyi kremaya ekleyip mikserle çırpıyoruz.
2. Keki için şeker ve yumurtaları mikserle 5 dakika çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip karışımı yağladığımız kare borcama döküyoruz. 170 C'lik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
3. Keki fırından çıkarınca soğumasını bekliyoruz. Soğuyan keke oda sıcaklığındaki sütü şekerle karıştırıp kekin üzerine döküyoruz.
4. Kremayı da kekin üzerine döküp buzdolabında en az bir kaç saat bekletip servis ediyoruz.
Üzerine süslemek için ben portakal kullandım.. Tarifin orijinalinde keki ıslatmak için meyve suyu kullanılıyordu.. siz de deneyebilirsiniz....


4 yorum:

durme durme dedi ki...

Çok severim bu tatlıyı, harika görünüyor, olsa da yesek, elinize sağlık.

Reklam dedi ki...

Profesyonel ekibimiz size yeni hizmetler sunuyor; Google'da ilk sayfada görünme ve Ziyaretçi artırma yolları Yazı Dizisi yakında başlıyor. Sayfamıza Buradan Ulaşabilirsiniz bizi mutlaka takip listenize ekleyin..

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.nefis bir tatlı olmuş.sevgiler.

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık sevgili yasemin;
tatlın çok leziz görünüyor..
sevgiler..