22 Mart 2013 Cuma

Bulamaç (un çorbası) tarifi



Veee sonunda beklenen tariflerden biri yayında... bu blogu açarken annemin yemeklerini kayıt altına almam gerek diye düşünmüştüm... Bulamaç, kaygana, turşu, erişte, tarhana.... tarifleri mutlaka yazılı bir yerlerde durmalı...

bulamaç Akşehir'de özellikle kış günlerinde sık yapılan sıcacık içilen bir tür un çorbası... Ama un çorbası deyince öle tatsız tutsuz sası bir çorba değil.. Bol kavurmalı ve tereyağlı... Bizim ailece bayılarak içtiğimiz bir çorba...

bu malzemeler 3 kişilik... Basitçe 1 porsiyon için 1 tepeleme yemek kaşığı un ve 1 bardak su kullanıyoruz.

İşte malzemeler ve tarifi: )

Malzemeler
3 tepeleme yemek kaşığı un
6 su bardağı su
1 silme yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kase kavurma
sosu için; 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ ve kırmızı toz biber
Hazırlanışı
1. Un, su ve tuzu çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz. Bulguru da ekleyip ocağa alıyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Bulamaç kaynayıp göz göz olunca altını kısıp un kokusu gidene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
Yemeğe lezzet veren elbette kavurma ve tereyağ... Bunun için 1 kase kavurma dedim: ) ne kadar isterseniz o kadar kavurma ilave ediyoruz bulamaca...
2. Sosu için tavada erittiğimi tereyağına kırmızı toz biber ilave edip sımsıcak yiyoruz: ) yanında turp, yeşillikler, soğan ya da turşu süper oluyor...
Afiyetler olsun: )

 

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

annem çok yapardı hasta olunca.mis gibi kokar içerken.ellerine sağlık cnaım.nefis olmuş çorba.sevgiler.

TURUNCU TATLAR dedi ki...

harika gözüküyor canım mutlu hafta sonları sevgiler..

Unknown dedi ki...

Bende bi akşehirli olarak çok severim. Çocuğumada sık sık yediririm.