Malzemeler
1,5 su bardağı nişasta
1 su bardağı yoğurt
150 gr oda ısısında tereyağ
aldığı kadar un
1 çay bardağı süt
1 paket kuru maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üstüne)
Hazırlanışı
1. Sütü cezvede biraz ısıtıyoruz. Ilık süte kuru maya ve
şekeri ekliyoruz. 10 dakika mayalanmasını bekliyoruz. bu işlemi hamurun daha
hızlı mayalanması için yapıyoruz. Dilerseniz direk de diğer tüm malzemelerle
karıştırabilirsiniz.
2. Tüm malzemeleri yoğuruyoruz. Hamurumuzu mümkün olduğu
kadar dinlendiriyoruz. En az 1 saat mutlaka dinlenmeli.
3. Ben iç harç olarak maydanozlu peynirli harç
kullandım.Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ekleyip poğaçalara
sürüyoruz ve çörekotu serpiyoruz. Şekil
verip fırın tepsisine de dizdikten sonra da yarım saat bekletip 180 C'lik
önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
2 yorum:
Hiç nişatalı poaça yapmadım,merak ettim lezzetini...ellerinize sağlık..deneyeceğim..
Nişastalı olarak hiç denememiştim :)
Yorum Gönder