17 Mart 2013 Pazar

Nişastalı poğaça tarifi



Malzemeler
1,5 su bardağı nişasta
1 su bardağı yoğurt
150 gr oda ısısında tereyağ
aldığı kadar un
1 çay bardağı süt
1 paket kuru maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üstüne)
Hazırlanışı
1. Sütü cezvede biraz ısıtıyoruz. Ilık süte kuru maya ve şekeri ekliyoruz. 10 dakika mayalanmasını bekliyoruz. bu işlemi hamurun daha hızlı mayalanması için yapıyoruz. Dilerseniz direk de diğer tüm malzemelerle karıştırabilirsiniz.
2. Tüm malzemeleri yoğuruyoruz. Hamurumuzu mümkün olduğu kadar dinlendiriyoruz. En az 1 saat mutlaka dinlenmeli.
3. Ben iç harç olarak maydanozlu peynirli harç kullandım.Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ekleyip poğaçalara sürüyoruz ve çörekotu serpiyoruz.  Şekil verip fırın tepsisine de dizdikten sonra da yarım saat bekletip 180 C'lik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Hiç nişatalı poaça yapmadım,merak ettim lezzetini...ellerinize sağlık..deneyeceğim..

Unknown dedi ki...

Nişastalı olarak hiç denememiştim :)