14 Nisan 2013 Pazar

Bakla yemeği tarifi


Malzemeler
yarım kilo taze bakla
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Baklaları elimizle 3 cm uzunluğunda kırıyoruz. (çok matematiksel oldu: ) keyfinize göre baklaları bölüyoruz demek daha mantıklı gibi)
2. Tencereye 4 yemek kaşığı sıvıyağ alıp baklaları ve yemeklik doğradığımız soğanı ilave ediyoruz. Salçayı, tuzu ve karabiberi de ilave edip kısık ateşte yemeği kavuruyoruz.
3. Baklalar sararmaya başlayınca 2 su bardağı sıcak su ilave edip yemeğimizi pişiriyoruz. Gerekirse su ilave ediyoruz tabi: )
Afiyetler olsunnn: )

2 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

ellerine sağlık canım...
görüntü enfes...

Fatosca Tadlar dedi ki...

Canım merhaba,
Çok severim ben de baklayı,nefis olmuş vallahi.
Ellerine sağlık :)
sevgiler...