Malzemeler
yarım kilo taze bakla
1 büyük soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Baklaları elimizle 3 cm uzunluğunda kırıyoruz. (çok
matematiksel oldu: ) keyfinize göre baklaları bölüyoruz demek daha mantıklı
gibi)
2. Tencereye 4 yemek kaşığı sıvıyağ alıp baklaları ve
yemeklik doğradığımız soğanı ilave ediyoruz. Salçayı, tuzu ve karabiberi de
ilave edip kısık ateşte yemeği kavuruyoruz.
3. Baklalar sararmaya başlayınca 2 su bardağı sıcak su ilave
edip yemeğimizi pişiriyoruz. Gerekirse su ilave ediyoruz tabi: )
Afiyetler olsunnn: )
2 yorum:
ellerine sağlık canım...
görüntü enfes...
Canım merhaba,
Çok severim ben de baklayı,nefis olmuş vallahi.
Ellerine sağlık :)
sevgiler...
Yorum Gönder