Malzemeler
2 patlıcan
1 büyük soğan
1 su bardağı arpa şehriye
tuz, karabiber, sıvıyağ, tereyağ
Hazırlanışı
1. Patlıcanları alacalı soyup minik küpler şeklinde
doğruyoruz ve tuzlu suda 15 dakika bekletiyoruz. Süzüp suyunu sıkıyoruz ve
yemeklik doğradığımız soğanla beraber sıvıyağda kavurmaya başlıyoruz.
2.Patlıcanlar yumuşayınca arpa şehriyesini, tuzu, karabiberi ve tereyağını da
ekleyip 3-4 dakika daha kavuruyoruz. 2 su bardağı sıcak su ilave edip kısık
ateşte pilavımızı pişiriyoruz.
Demlendikten sonra pilavımızı servis ediyoruz.
Kullandığınız arpa şehriyenizin markasına göre (kullanılan
yumurta miktarları farklı olduğu için) su ihtiyacı daha fazla olabilir. Bunun
için pilavın suyu bitmeye yakın pilavın tadına bakıp gerekirse sıcak su ilave
etmeyi unutmayın: )
3 yorum:
Mmm pilav nefis görünüyor.
Ellerine sağlık canım, sevgiler...
Bayilirim bu pilava ellerinize saglik..
közlenmiş patlıcan kullandığında da çok güzel oluyor canım..
ellerine sağlık..
sevgiler..
Yorum Gönder