12 Nisan 2013 Cuma

Patlıcanlı arpa şehriyesi pilavı tarifi



Malzemeler
2 patlıcan
1 büyük soğan
1 su bardağı arpa şehriye
tuz, karabiber, sıvıyağ, tereyağ
Hazırlanışı
1. Patlıcanları alacalı soyup minik küpler şeklinde doğruyoruz ve tuzlu suda 15 dakika bekletiyoruz. Süzüp suyunu sıkıyoruz ve yemeklik doğradığımız soğanla beraber sıvıyağda kavurmaya başlıyoruz. 2.Patlıcanlar yumuşayınca arpa şehriyesini, tuzu, karabiberi ve tereyağını da ekleyip 3-4 dakika daha kavuruyoruz. 2 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte pilavımızı pişiriyoruz.
Demlendikten sonra pilavımızı servis ediyoruz.

Kullandığınız arpa şehriyenizin markasına göre (kullanılan yumurta miktarları farklı olduğu için) su ihtiyacı daha fazla olabilir. Bunun için pilavın suyu bitmeye yakın pilavın tadına bakıp gerekirse sıcak su ilave etmeyi unutmayın: )

3 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Mmm pilav nefis görünüyor.
Ellerine sağlık canım, sevgiler...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Bayilirim bu pilava ellerinize saglik..

kalpkurabiye dedi ki...

közlenmiş patlıcan kullandığında da çok güzel oluyor canım..
ellerine sağlık..
sevgiler..