31 Mayıs 2013 Cuma

Patatesli patlıcanlı kavurma tarifi

Merhabalar herkese: ) kızartmayı çok sevip de fazla yağından çekinenler için güzel bir alternatif.. benim özellikle yazları sık yaptığım bir yemek... afiyetler olsun:)

Malzemeler
2 büyük patates
2 patlıcan
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Sosu için;
6-7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 büyük domates
Tuz, karabiber,sıvıyağ
Üzeri için; ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
1.       Patatesleri boydan ikiye kesip yarım ay şeklinde 1 cm kalınlığında doğruyoruz. Patlıcanları da aynı şekilde kesip tuzlu suda bekletiyoruz.
2.       Sıvıyağ aldığımız tavaya patatesleri ve patlıcanları koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
3.       Sosu için rendelenmiş domatesi, ince kıyılmış sarımsakları, salçaları tuzu ve karabiberi 1-2 yemek kaşığı sıvıyağda kavuruyoruz. Domatesler yumuşayınca 1 çay bardağı sıcak su ilave edip bir taşım kaynatıyoruz. Yumuşayan patates ve patlıcanların üzerine sosumuzu ilave ediyoruz. Kısık ateşte bir iki dakika pişirip servis tabağına aldığımız yemeğimizi maydanozla süslüyoruz.

Yanına yoğurt da çok yakışıyor… Bu güzel yemeğin tek olumsuz yanı yanında ekmeğin bol bol yenmesi: ) 

4 yorum:

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Merhaba canım,
Ellerine sağlık nefis olmuş. Bloğunu çok beğendim ve takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgiler,

nursen aksoy dedi ki...

Çok sağlıklı olmuş,tamda yaza uygun..ellerinize sağlık..

mesude çapraz dedi ki...

çok sık yaptığım tariflerden yazın özellikle bunun yanına biberde ekleyince nefis oluyor. afiyet olsun cnm..

Hobistanya dedi ki...

tam yaza yemeği, hafif ,ellerinize sağlık,
Konyalı mısınız?