Merhabalar herkese: ) kızartmayı çok sevip de fazla yağından çekinenler için güzel bir alternatif.. benim özellikle yazları sık yaptığım bir yemek... afiyetler olsun:)
Malzemeler
2 büyük patates
2 patlıcan
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Sosu için;
6-7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 büyük domates
Tuz, karabiber,sıvıyağ
Üzeri için; ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
1.
Patatesleri boydan ikiye kesip yarım ay şeklinde
1 cm kalınlığında doğruyoruz. Patlıcanları da aynı şekilde kesip tuzlu suda
bekletiyoruz.
2.
Sıvıyağ aldığımız tavaya patatesleri ve
patlıcanları koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
3.
Sosu için rendelenmiş domatesi, ince kıyılmış
sarımsakları, salçaları tuzu ve karabiberi 1-2 yemek kaşığı sıvıyağda
kavuruyoruz. Domatesler yumuşayınca 1 çay bardağı sıcak su ilave edip bir taşım
kaynatıyoruz. Yumuşayan patates ve patlıcanların üzerine sosumuzu ilave
ediyoruz. Kısık ateşte bir iki dakika pişirip servis tabağına aldığımız yemeğimizi
maydanozla süslüyoruz.
Yanına yoğurt da çok yakışıyor… Bu güzel
yemeğin tek olumsuz yanı yanında ekmeğin bol bol yenmesi: )
4 yorum:
Merhaba canım,
Ellerine sağlık nefis olmuş. Bloğunu çok beğendim ve takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgiler,
Çok sağlıklı olmuş,tamda yaza uygun..ellerinize sağlık..
çok sık yaptığım tariflerden yazın özellikle bunun yanına biberde ekleyince nefis oluyor. afiyet olsun cnm..
tam yaza yemeği, hafif ,ellerinize sağlık,
Konyalı mısınız?
Yorum Gönder