7 Haziran 2013 Cuma

Etli buğday pilavı tarifi

Bulgur ve pirinçten daha besleyici ve bence daha lezzetli alternatif bir pilav tarifi...
Davet yemeklerinde çok şık ve etkileyici olacağını düşünüyorum: ) afiyetler olsun....
Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
2 soğan
250 gr kuşbaşı et
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
Sıvıyağ, tereyağ, tuz, karabiber
Hazırlanışı
1.       2-3 yemek kaşığı sıvıyağın içine 1 yemek kaşığı tereyağ koyuyoruz. İnce doğranmış soğanı ve küçük kuşbaşı doğranmış etleri kavurmaya başlıyoruz. Etler iyice kavrulunca haşlanmış buğdayı ve nohutu da ilave edip tuzunu ve karabiberini de ekliyoruz.
2.       Pilavın üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.
Yine çok besleyici, alternatif ve süper bir lezzetli bir pilav…


4 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Cnım en sevdiğim pilavı yapmışsın..ellerine sağlık..sevgiler..

Renkli Dünyam dedi ki...

Of,of çok nefis görünüyor ellerinize sağlık canım.Selamlar,sevgiler.

Renkli Dünyam dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mutfagabuyrun dedi ki...

nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.