2 Temmuz 2013 Salı

Tavuklu patlıcanlı fırında krep


Çok şık ve bir o kadar lezzetli ama biraz da zahmetli kallavi bir ana yemek... Misafirleriniz için güzel bir alternatif... İşte geliyor tarifim.....

Malzemeler
İç harcı için;
Yarım kg tavuk fileto
3 büyük patlıcan, 2 soğan, 2 kırmızı biber, 2 yeşil biber
Sıvıyağ, tuz, zerdeçal, karabiber, 1 yemek kaşığı biber salçası
Krep için;
2 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
2 çay bardağı süt
Tuz
Üzeri için; rendelenmiş kaşar
Sosu için; 2 büyük rendelenmiş domates, fesleğen, 1 tatlı kaşığı salça, tuz, karabiber, tereyağ
Hazırlanışı
1.       İç harcı için patlıcanları  küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz. Bu sırada küp küp doğranmış tavukları sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz. Tavukların rengi dönünce patlıcanı, soğanı ve  biberleri de ekleyip tuzu ve baharatları da ilave edip tüm malzemeleri iyice pişene kadar kavuruyoruz. Daha sonra yarım çay bardağı sıcak su ilave edip bir iki taşım kaynatıp yemeğin altını kapatıyoruz.
2.       Krep için tüm malzemeleri hiç topak kalmayacak şekilde iyice çırpıyoruz. Yapışmaz tavaya ince bir tabaka halinde döküp her iki tarafını da pişiriyoruz.
3.       Kreplerin tam ortasına bolca harcımızdan koyup karşılıklı kenarlarını birleştirip kare haline getiriyoruz. Birleşme yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
4.       Kreplerin üzerlerine rendelenmiş kaşar serpip 200 C’lik fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz.
5.       Sosu için 1 yemek kaşığı tereyağına rendelenmiş domatesleri ekleyip kavuruyoruz. Diğer tüm malzemeleri de ekledikten sonra iyice kavrulan sosa yarım çay bardağı sıcak su ilave edip bir iki taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
6.       Servis için servis tabağının ortasına sosumuzdan alıyoruz. Üzerine fırından çıkardığımız sıcak krebi koyuyoruz.

Uzuuuuunnn bir hazırlama süreci varmış gibi görünse de vaktinizden çok çalmayacaktır.  Afiyetler olsun…

4 yorum:

durme durme dedi ki...

İştah açıcı, ama dediğiniz gibi zahmetli. En azından krepler hazır olsa:))Elinize sağlık. Nefis görünüyor.

Swotpisces dedi ki...

harika görünüyorrrr... :)

Adsız dedi ki...

elinize sağlık...krebi ve içi hazırlayarak dolaba kaldırsak..sadece fırın aşaması kalsa bir gün sonra pişirsek yemekte bozulma olur mu acaba..

yasemin dedi ki...

o şekilde hiç denemedim hülya hanım.. ama içi hazırlamakta hiç bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.. ama krepler iyi muhafaza edilmezse kuruma yapabilir o zaman da sarılması güçleşir...