Aşureden kalan kuru meyvelerle yaptığım için bu kurabiyenin adını böyle
koydum: ) ben biraz fazla pişirmişim aslında bu kadar kızarmaması
gerekiyordu.. siz denerseniz buna dikkat edin.. afiyet olsun...
Malzemeler
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sarı üzüm, 5 kuru incir, 5 kuru kayısı
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
1 portakal
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
Hazırlanışı
1. Yumurta, sıvıyağ, şeker ve 1 portakal kabuğu rendesi ile suyunu karıştırma kabına alıyoruz.
2. Kuru meyveleri iyice yıkayıp peçeteyle kuruladıktan sonra kayısı ve incirleri üzüm büyüklüğünde doğruyoruz.
3. Karıştırma kabına elenmiş un ve kabartma tozu ile beraber kuru
meyveleri de ilave edip kulak memesinden daha cıvık kıvamda hamur elde
ediyoruz.
4. Şekil verdiğimiz kurabiyeleri 170C'lik fırında üzeri fazla kızarmayacak şekilde pişiriyoruz.
1 yorum:
Bunu yemiştim günün için yaptığın ama resimde asıl dikkatimi çeken o süslü peçete.........
Yorum Gönder