5 Nisan 2012 Perşembe

Sütlü sulu börek tarifi


Malzemeler
4 yufka
100 gr tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
iç harcı için; peynir, maydanoz
sosu için;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Hazırlanışı
1. Bir yufkayı tezgaha seriyoruz. Eritip içine sıvıyağı eklediğimiz tereyağını fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürüyoruz.  Üzerine ikinci yufkamızı seriyoruz. 12 eşit parçaya bölüp dilimlerin geniş kısmına peynirli harçtan koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.
2. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde sarıp süt ve su ile yaptığımız sosa börekleri iyice batırıp tepsimize alıyoruz ve buzdolabında 1 gece bekletiyoruz.
3. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirdiğimiz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz ve 180 C'de pişiriyoruz.
Daha önce  bu tarife benzer bir tarif daha vermiştim..  Ablamın sulu böreği diye: ) onun tarifine benziyor ama şöyle bir farkı var.. Ablamın böreği sıcakken inanılmaz lezzetli puf gibi ama soğuduktan sonra o pufluğunu kaybediyor bu börekte ise öyle bir şey olmuyor: )

6 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

CANCAZIM MÜKEMMEL OLMUŞ:))

derya dedi ki...

Canım bende buzluk böreği derim el
lerine sağlık sevgiler.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Börekler nefis görünüyor tatlım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

anne eli gibi dedi ki...

börek olsun çamurdan olsun demişler,her türlüsünü severim :)
ellerine sağlık canım..

ehlikeyfchef dedi ki...

bekledikten sonra lezzetini kaybetmemesi güzel, ellerine sağlık.

Serpil dedi ki...

ellerine sağlık, güzel bir börek tarifi arıyorum ben de, denemek lazım.