9 Kasım 2012 Cuma

Ispanaklı börek tarifi


Malzemeler
4 yufka
sosu için;
2 çay bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ+yarım çay bardağı sıvıyağ
iç harcı için;
1 kg. ıspanak
1 büyük soğan
tuz, sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Ispanakları iyice yıkadıktan sonra doğruyoruz. Bu sırada ince doğradığımız soğanları yağda kavuruyoruz. Rengi dönen soğanların üzerine ıspanakları ve tuzunu ilave edip 5-6 dk kadar kavuruyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz.
2. Sos için tüm malzemeleri (yumurtanın sarısını ayırıyoruz) çırpıyoruz. Bir yufkayı tezgaha seriyoruz. Sostan her yerine gelecek şekilde sürüyoruz. İkinci yufkayı da üzerine serip tekrar sostan her yerine gelecek şekilde sürüyoruz. Sostan 2-3 yemek kaşığı ayırıyoruz. 12 eşit parçaya böldüğümüz yufkaların geniş taraflarına soğuyan iç harçtan koyup sarıyoruz.
3. Diğer 2 yufkayı da bu şekilde hazırlayıp sonuçta 24 tane börek elde ediyoruz. Kalan sosun içine yumurta sarısını ilave edip böreklerin üzerine sürüyoruz. Çörekotu ya da susamla serpip 175 C'lik fırında pişiriyoruz.

5 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

ımm nefis bayılırım ıspanaklı böreğe biz iç harcına toz tarhana koyarız o da güzel olur
ellerine sağlık çok güzel olmuşlar

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim hayirli cumalar ellerine emklerine saglik.

anne eli gibi dedi ki...

böreğe en çok yakışan harçtır ıspanak,benimde en sevdiğim,ellerine sağlık canım...

Gurme Şirine dedi ki...

ellerine sağlık canım...
börek çok severim :))

Aicha Dalgic dedi ki...

miaaaaaaaaaaaaaaaaam

miaaaaaaaammmm

ne kadar leziz :)))

ellerinize saglik

sizide bloguma davet ediyorum

yorumunuzu seve seve okurum


hayirli aksamlar

bisous bisous

www.fraise-framboise.blogspot.com