Malzemeler
4 yufka
sosu için;
2 çay bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ+yarım çay bardağı sıvıyağ
iç harcı için;
1 kg. ıspanak
1 büyük soğan
tuz, sıvıyağ
Hazırlanışı
1. Ispanakları iyice yıkadıktan sonra doğruyoruz. Bu sırada ince
doğradığımız soğanları yağda kavuruyoruz. Rengi dönen soğanların üzerine
ıspanakları ve tuzunu ilave edip 5-6 dk kadar kavuruyoruz. Ve soğumaya
bırakıyoruz.
2. Sos için tüm malzemeleri (yumurtanın sarısını ayırıyoruz)
çırpıyoruz. Bir yufkayı tezgaha seriyoruz. Sostan her yerine gelecek şekilde
sürüyoruz. İkinci yufkayı da üzerine serip tekrar sostan her yerine gelecek şekilde
sürüyoruz. Sostan 2-3 yemek kaşığı ayırıyoruz. 12 eşit parçaya böldüğümüz
yufkaların geniş taraflarına soğuyan iç harçtan koyup sarıyoruz.
3. Diğer 2 yufkayı da bu şekilde hazırlayıp sonuçta 24 tane
börek elde ediyoruz. Kalan sosun içine yumurta sarısını ilave edip böreklerin
üzerine sürüyoruz. Çörekotu ya da susamla serpip 175 C'lik fırında pişiriyoruz.
5 yorum:
ımm nefis bayılırım ıspanaklı böreğe biz iç harcına toz tarhana koyarız o da güzel olur
ellerine sağlık çok güzel olmuşlar
Canim hayirli cumalar ellerine emklerine saglik.
böreğe en çok yakışan harçtır ıspanak,benimde en sevdiğim,ellerine sağlık canım...
ellerine sağlık canım...
börek çok severim :))
miaaaaaaaaaaaaaaaaam
miaaaaaaaammmm
ne kadar leziz :)))
ellerinize saglik
sizide bloguma davet ediyorum
yorumunuzu seve seve okurum
hayirli aksamlar
bisous bisous
www.fraise-framboise.blogspot.com
Yorum Gönder