Malzemeler
1 kg patlıcan
2 tavuk göğsü
1 büyük soğan, 5-6 diş sarımsak, 5-6 yeşil biber
2 tatlı kaşığı acı biber salçası-1 tatlı kaşığı domates
salçası
4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, reyhan
Hazırlanışı
1. Alacalı soyup boydan ikiye kestikten sonra 2 cm
genişliğinde dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suda bekletiyoruz.
2. Tencereye yağı alıp büyük küpler şeklinde doğradığımız
tavukları pişirmeye başlıyoruz. Tavukların rengi dönünce yemeklik doğranmış
soğan, sarımsak ve biberleri de ilave ediyoruz.
3. Patlıcanların suyunu süzüp iyice yıkadıktan sonra tencereye
ilave ediyoruz. Salçasını, tuzunu ve baharatlarını da ilave edip biraz daha
kavuruyoruz.
4. Yemeğin üzerin, geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edip
kısık ateşte pişiriyoruz.
9 yorum:
Hayırlı sabahlar, ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
Saygılar.
ellerine sağlık canım arada banada beklerim kocamannn sevgiler
çok güzel görünüyor canım...
ellerine sağlık...
akşamları artık ekmek yemiyorum...
ama bu yemekte ekmeksiz yenmezki...
napalım ekmeksiz yicez :((
irademize hakim olcaz :))
sen ye canım benim için :))
Yaseminciğim ellerine sağlık...Tavuklusunu hiç denemmemiştim... Bir dahaki sefere deneyeceğim.
Patlıcanlı bütün yemeklere bayılırım:))nefis gözüküyor ellerine sağlık canım.
amaaaaaaann daa amaaannnn
ellerinize saglik efendim
afiyet bal seker olsun !
bayildim blogunuzzaa
o kadar lezetli gorunuyorki
gece gece agzim sulandi yahuu
ellerinize saglik sizi takibe aliyorum
blogunuzu çok begendim
mutlaka sizi kendi bloguma davet
ediyorum
hayirli geceler
www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com
Dolapta iki tane patlican var,yarin yapayim ben de
Sevgiyle ve dostca kalin.Ben de beklerim
Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor. Patlıcanlı yemek tarifi arıyordum. Bugün akşam yemeğim belli oldu :)
elinize sağlık sunum olarak çok iyi görünüyor.
Benim tarifimi incelemek isterseniz: patlıcanlı tavuk tarifim... incelerseniz çok sevinirim.
mutlu günler dilerim
Yorum Gönder